Här hittar du sköna barnkläder, hållbara leksaker och lekfull inredning till mini och mittemellan (0-12 år). Prylar och kläder man blir glad av, i kvalitè som tål en massa lek och bus. Dessutom personlig och grym service.

Efter 5,5 år med Little for Mini som fysisk butik i Karlsborg så utökade jag i mars 2016 med webshop. Och det känns så himla kul att nu kunna erbjuda mitt sortiment till er alla, dygnet runt, veckans alla dagar!

Det kan dock vara lite klurigt ibland med webshopar tänker jag, att man går miste om den där personliga servicen och upplevelsen som man får i en fysisk butik. Ni vet att kunna klämma och känna på sakerna innan köp, ha koll på mått och material och att få fina paket inslagna om man vill. Här tänker jag dock att så behöver det ju inte vara!

Just klämma och känna biten kan ju vara svår genom en skärm såklart, men jag tänker att med tydliga produktbilder och beskrivningar så kommer man ju iallafall väldigt långt. Och fina paket, det fixar jag också om ni vill. Det kostar inget extra, utan är en självklar service precis som när du handlar av mig i butiken i Karlsborg. Om du dessutom följer butiken på Instagram och Facebook så kan du följa med mig bakom kulisserna och ta del av alla härliga nyheter, erbjudanden och evenemang, både i form av bilder och filmklipp. Så det blir ju nästan som att hänga med mig i butiken på riktigt! 

Bakom butiken/webshopen står jag, Angelica Utterberg, 33 år, sambo med Mikael och mamma till Lowe 3 år, Molly 9 och Liam 10. Har så länge jag kan minnas älskat att boa hemma och omge mig med fina prylar. Dock så kan jag aldrig bestämma mig för bara en stil, då jag gillar så himla mycket olika. Retro & färgglatt, grafiskt & kantigt, blommigt och tantigt, allt i en spretig mix. Detta präglar såklart även shopens sortiment, som är en salig blandning av noga utvalda, glada prylar från ett helt gäng kända och mindre kända märken. Det är mormorsfiltar och handgjorda kuddar, klassiska träleksaker och pussel, det är grafiska posters, retrorobotar och pastelliga mjukisdjur mixat med coola och färgglada kläder. Lite spretigt men väldigt härligt om ni frågar mig! 


Sortimentet växer och utvecklas ständigt, och nyheter droppar in minst en gång i veckan till butiken. När jag väljer ut prylar till butiken så är ledorden lekfullt, eko och hållbart.

 mjuka och sköna kläder som går att leka och röra sig i, kläder och prylar som gör en glad. Mycket färg och lekfullhet präglar hela sortimentet. 

 Medveten konsumtion, viktigt som tusan tycker jag. Kvalitèt framför kvantitet. Att köpa färre prylar men i bra kvalitè, och kläder som tål bus och lek och många rundor i tvättmaskinen. Och gärna så grym kvalitè så att de kan ärvas och användas av fler barn. Och leksakerna, de ska såklart vara i hållbara material, så de tål att lekas med år efter år. Jag tänker även hållbart i den bemärkelsen att prylarna inte ska växas ifrån direkt. Satsar därför gärna på tidlösa klassiker, inredning/presenter som tål att växas med, från babyrum till tonårsrum, och gärna ända upp till vuxen ålder. Inget slit och släng med andra ord. 

ekologiskt, återbruk, giftfritt, rättvisemärkt. Finns många olika aspekter som bidrar till en schysstare konsumtion, alla dessa finns med när jag väljer ut produkterna till butiken. Är plaggen/prylen inte eko så kan dock grym kvalitè och ärvbarhet istället väga tungt, då detta också är jätteviktigt ur miljösynpunkt.

Tips! Jag har fått lära mig att det är inte under produktionsfasen som den största miljöpåverkan sker i ett plaggs livscykel, utan under användarfasen, dvs när vi tvättar våra kläder. Så viktigt att tänka på är hur ofta och HUR vi tvättar våra plagg. Tvätta gärna i lägre temperaturer, skippa sköljmedel och torktumling och när plagget är urväxt- låt någon ärva plagget eller sälj det vidare!


Är ni sugna på att besöka butiken och klämma och känna på alla prylar IRL så är ni varmt välkomna till Karlsborg och den fysiska butiken. Har du några frågor, funderingar eller kanske något tips? Skicka då iväg ett mail på info@littleformini.se eller använd kontakformuläret under kontakt i menyn längst ner på sidan.

Varmt välkommen till min lilla webbutik, jag hoppas att du kommer att trivas! 


//
Angelica Utterberg

Little for Mini